luni, 31 august 2009

Where the FUCK`s Elodia?!?


Trebuia sa fi scris asta acum doua zile,da` am fost prea comod.
Pe 29 august 2007,in afara de aniversarea bunicii mele si a lui Jacko,aflam cu stupoare ca a disparut cineva.Elodia din Brasov.Dar cine era pe atunci Elodia?O avocata,sotia unui militian,si nimic mai mult.
Cazul a fost preluat cu surle si trambite de OTV,televiziunea poporului.Bine au facut ca au inceput sa discute si sa speculeze pe seama cazului astuia,pentru ca au facut ratinguri mai mari decat meciurile din Champions League,plus una dintre cele mai longevive `seriale` din lume,cu peste 300 de episoade.Toate astea s-au intamplat in mai putin de doi ani.Nici mie nu-mi vine sa cred.Doi ani si doua zile au trecut de cand Diaconescu a pus mana pe cel mai `gras contract` pe care l-ar fi putut avea vreodata.
Elodia s-a lasat asteptata…De copii,de vecini,de parinti,de fani,dar tot nu a aparut.Trecusera deja doua luni,trei,patru,un an,un an jumate si nicio veste de la aceasta fugara.Diaconescu in schimb isi freca mainile cu un zambet marsav pe mutra,iar Cristian Cioaca,sotul,zambea talamb.Cu toate ca l-au audiat pe Cioaca,nu au reusit sa scoata nimic de la el.El intra la procuratura si iesea la fel de vesel,fara nici cea mai mica urma de remuscari penru fapta pe care se presupune ca a comis-o.Politistiii ar fi trebuit sa il snopeasca in bataie pentru a scoate de la bolnavu` asta detalii.Asa ar fi facut in mod normal,dar pentru ca el e politist,sustinand aceeasi cauza alaturi de ei,nu s-au riscat.
Pentru ca nu e nimic concret in legatura cu disparitia Elodiei,au inceput sa apara diferite speculatii.Cateva dintre ele sunt plauzibile,altele practic puerile si absurde.Ia sa vedeti cateva :
1.Cioaca a luat ramasitele nevestei si le-a dus pe un santier,punandu-le in matrita unuii stalp de rezistenta peste care trebuia turnat ciment a doua zi.
2.Cioaca a dat-o pe Elodia porcilor sa o manance,apoi iarna cand a taiat porcii,carnatii care s-au facut au fost dati parintilor femeii.
3.Cioaca a facut un complot cu Diaconescu,acesta tinand-o ostatica si mutilata in subsolul OTV-ului,toate astea doar ca sa faca audienta.
4.Elodia a fost rapita de extraterestii,dar abandonata in preajma statiunii Ranca.Ea a fost responsabila de disparitia baietelului din Constanta acum ceva vreme.De asta hainele copilului erau intregi,pentru ca Elodia l-a dezbracat,urmand sa isi satisfaca foamea recurgand la canibalism.
5.Elodia a fost ingropata in preajma unei manastiri.Sau nu.Elodia se afla in continuare intr-o rapa undeva,daca a mai ramas ceva din ea dupa ce au trecut salbaticiunile pe acolo.Ar fi aceeasi situatie ca in Baltagul lui Sadoveanu.
6.Elodia a fost arsa de vie intr-un cuptor cu microunde.
7.Fata femeii a fost mutilata in asa fel incat sa nu poata fi identificata,apoi trupui i-a fost aruncat in fata trenul,ca totul sa para o sinucidere.
8.Elodia chiar a fugit in strainatate,e inca in viata,numai ca a recurs la chirurgie plastica ca sa aiba o viata noua.E posibil sa se fi ingrasat foarte mult,zacand imobilizata intr-un pat undeva prin strainatate.
E foarte probabil ca Diaconescu sa planuiasca o reinventare a cazului,practic un remake al intregii serii.E foarte posibiil sa avem parte de inregistrari audio fake sau alte maruntisuri care sa ne tina cu ochii pe televiziunea poporului pana la 6 dimineata.
Moarta sau vie,Elodia nu mai e asa de populara.Acum toata lumea vorbeste despre studentii ucigasi din Timisooara,calificarea a 4 echipe romanesti in Europa League,nenorocirile provocate de trenuri si concertul prafuit al Madonnei la Bucuresti.
Daca stau sa ma gandesc mai bine,e posibil ca Elodia sa nu fi trait niciodata.Poate totul e o smecherie foarte bine pusa la punct,la fel ca si rapirea reporterilor romani de catre teroristi in 2005.Si totusi….daca nu e?Daca femeia asta chiar e moarta invelita in ceva saci si un covor in vreun beci?
Nu cred.Elodia nu are cum sa fi murit,pentru ca noi suntem cei care o pastram vie,vorbind despre ea sau mai mult facand misto de ea.In cativa ani e posibil sa devina o legenda,un icon mai bine zis.La fel ca si Bula.Cu toate ca Bula nu poate fi vazut pe strada sau nu traieste cu adevarat,el exista.Bula e mai existent decat ai sa poti fi tu vreodata.Despre el s-a vorbit cu multi ani inainte ca tu sa te nasti.La fel si dupa ce mori.va trai mai mult decat oricare dintre romani.La fel si Elodia.Precis cei doi s-au intalnit,deja,undeva,in strafundurile mintilor noastre.
Cu o intarziere de doua zile urez sanatate si longevitate seriei Elodia Dinescu* !

*[edit: GHinescu.La cat de mult mi-a pasat de dansa..]

5 comentarii:

  1. Daca stau sa ma gandesc mai bine, Elodia a fost mai mediatizata decat Michael Jackson post portem.

    RăspundețiȘtergere
  2. ghinescu ii e numele de familie:P

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Alexandru : trist,dar adevarat!
    @ un om : ai dreptate,am dat edit.o fi vrut sa isi pastreze numele de fata mare daca nu a vrut sa o cheme Cioaca.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu-mi vine sa cred ca te mai intereseaza asta....lol nush ce sa zic

    RăspundețiȘtergere
  5. nu-l intereseaza, doar si-a amintit de vremurile tulburi petrecute

    RăspundețiȘtergere