duminică, 16 august 2009

Faze şi figuri

Ne aflam intr-o sala de clasa,plina de elevi,intr-o cladire in forma de `U`.Se pare ca are loc ora de muzica.
La tabla se afla o fata.Pe partea stanga a tablei a inceput sa deseneze un portativ,unde apoi a facut si niste note muzicale.Dupa ce a terminat,a pus mana pe burete si a sters o parte din portativ.In locul in care a sters au aparut un 9 mare si un `:(`,varianta messenger,poate si mai trist.Fata le-a facut acolo.Colegii sunt indignati.Cum sa iei 9 la muzica ?!Cred ca trebuie folosita aceeasi procedura prin care poti obtine un 9 la religie.Si totusii.9?!Inseamna ca ai dat-o-n bara rau de tot.
Dupa ce profesorul a ascultat-o pe eleva,aceasta a pus mana pe creta rosie si a inceput sa faca alt portativ in extrema dreapta a tablei.De data aceasta l-a facut intrerupt,iar in locul gol si-au facut aparitia un 10 mare si un `:)`,tot varianta messenger.Mai degraba `^.^`.Oricum,ceva chip foarte foarte fericit.Nici de data asta nu si-au facut aparitia prin magie,ci fata le-a scris si desenat.
Dupa ce a lasat creta din mana,fata incepu sa sara.In timp ce mergea spre locul ei,undeva prin clasa,a facut o miscare gratioasa ca de balerina.Se vedea clar ca e in Happyland si ca nimeni nu o poate scoate de acolo.
Astfel,va puteti da seama de felul in care elevii vad notele.Ce diferente fac ei intre 9 si 10 si ce impact pot avea acestea asupra lor.
Acest eveniment nu este singular,iar fata nu este la un liceu oarecare.Nu.Este la un liceu unde inca se invata,o adevarata piesa de rezistenta a invatamantului preuniversitar,care face legea in zona in care se afla.

5 comentarii:

  1. sec... si faza cu stersu tablei si aparitia notelor si ideea in sine nu a fost prezentate cum trebe.

    RăspundețiȘtergere
  2. asta e versiunea a doua.prima nu am apucat sa o salvez,deci a trebuit sa rescriu.a ramas ceva mai sec,sumar si la obiect.

    RăspundețiȘtergere
  3. ps:notele nu si-au facut aparitia singure,daca asta credeai.am modificat acolo.

    RăspundețiȘtergere
  4. deci fata isi da singura note? confusing, sorry

    RăspundețiȘtergere
  5. n-am mentionat.nu,nu isi da singura note.profesorul i le da si ea le scrie pe tabla?de ce?ca sa le vada si ceilalti colegi probabil.

    RăspundețiȘtergere