sâmbătă, 13 iunie 2009

New Divide [cronica videoclipului]


Tocmai am aflat ca a aparut noul videoclip al trupei Linkin Park pentru piesa NEW DIVIDE.
Am urmarit videoclipul si iata ce va pot zice:
-e interesamt,dar nu se poate compara cu videoclipurile lansate pana prin 2004.Videoclipurile din acea vreme aveau o poveste a lor,cele care au fost facute din 2007 incoace nu prea,din pacate.Cel putin asta e parerea mea.
-videoclipul contine de asemenea secvente din filmul TRANSFORMERS 2.Piesa a fost special creata pentru acest film,insusi Michael Bay,regizorul filmului i-a rugat pe baieti sa compuna o piesa pentru coloana sonora,dupa succesul pe care l-a avut piesa What I`ve done,care poate fi auzita in primul film TRANSFORMERS.
-piesa are si variante alternative [din cate am inteles eu],care nu au fost prezentate marelui public.Urmeaza sa fie auzite pe parcursul filmului,dar interpretata de o orchestra.
-pentru a crea varianta orchestrala a piesei,baietii de la Linkin Park au colaborat cu Hans Zimmer , compozitorul coloanei sonore [exista o diferenta intre soundtrack si score,aici ma refer strict la score,sper sa intelegeti] pentru primul film din aceasta serie.
-cu toate ca nu se poate compara cu videoclipurile precedente,fanii stiu de ce,va pot spune ca e un videoclip antrenant,plin de efecte speciale.
-versurile piesei se potrivesc perfect cu tema filmului.
-Megan Fox,actrita principala din film apare si ea in videoclip,asa cred eu,cantand unele din versurile piesei.
-am gasit undeva pe net `the making of new divide video`,un filmulet de pe platourile de filmare.Initial,cel mai probabil pe la mijlocul videoclipului,baietii urmau sa fie trasi,aruncati prin aer incolo si incoace de `forte supranaturale`.In filmuletul de mai jos veti putea vedea munca si chinurile prin care au trecut baietii ca sa realizeze secventa cu pricina,care din pacate nu a mai aparut in versiunea finala a videoclipului.



Unul dintre vocalistii trupei,Mike Shinoda zicea inca de pe 24 martie :`We've been working on a new song in the past couple of weeks that has been a lot of fun. The backdrop for the song is built on layered, heavy synths and a sharp performance by [the band's drummer] Rob Bourdon.Michael Bay showed us some of the movie, and we tried to write something that worked with the themes and feel of the movie. We just tried to make it true to the spirit of the film, while staying true to the spirit of the band. `
Au muncit foarte mult la piesa asta,dar a meritat.Acestea fiind zise,nu-mi ramane decat sa va las sa urmariti videoclipul :




TRANSFORMERS 2 : REVENGE OF THE FALLEN apare pe 19.06 in UK,pe 24.06 in SUA si Australia,in Romania urmand sa apara 2 zile mai tarziu,pe 26.06.

Un comentariu:

  1. Faine-s atat melodia cat si clipul. Nu sunt fan LP (de fapt nu sunt fanul nimanui) dar din cand in cand baietii astia reusesc sa scoata cate o melodie pe care incepi incet, incet s-o fredonezi fara sa-ti dai seama. Astept filmul!

    RăspundețiȘtergere