sâmbătă, 13 iunie 2009

Stai,Tibi draga!


Lotzi era cea mai importanta persoana din satra lui.Da,Lotzi era tigan,si isi ducea existenta prin imprejurimile orasului martir Alba Iulia,protejand palariile,haurul ,femeile,dar nu in ultimul rand,proteja ceva ce era mai presus chiar si decat tinerele bune de maritat ale satrei sale.Lotzi avea mare grija de caii lui frumosi.Mai ceva ca de ochii din cap.
Intr-o zi dupa ce a stat pana la apus alaturi de caii lui frumosi la pascut,l-a luat pe Tibi,fiul lui cel mare ca sa mearga la ciordit.
Lotzi ochise de mai mult timp un fost combinat siderurgic,unde se astepta sa mai gaseasca niste bucati numai bune de fier vechi..
Cei doi eroi s-au strecurat tiptil pe sub gard,numai bun si ala de furat,nu au mers ei foarte mult si se vedeau deja intrati intr-o cladire….mare.
Dupa nu mai putin de 15 minute de selectat cele mai bune fiare s-au hotarat ei sa plece.Aveau doi saci plini.Lotzi incepuse sa horcaie ca un porc,si cu toate aceste,tot vroia sa isi aprinda o tigara.Acest gest avea sa il coste foarte mult.
-Ce faceti voi acolo ?zise o voce profunda.
O lumina orbitoare ii facea pe Lotzi si Tibi sa para niste sfinti.Ei erau deja pe o schela,incremeniti,la mai putin de jumatate de metru de gardul care ii despartea de libertate.
-Am pistol bai,nu miscati!!
Tibi tremura tot.
-Lotzi, hai sa sarim odata!
-Da stai ca nu furam,tibi draga!!!!zise Lotzi cat putu el de tare.
Paznicul se apropie cativa pasi,isi scosese pistolul.
-Ce aveti in saci?
-2 cai frumosi.Hai Tibi,apoi sarira gardul,lasand sacii in urma.Lotzi nu vroia sa recunoasca,dar se sperie si el foarte tare.Nu mai vazuse un pistol adevarat pana atunci,doar sabii si bate.
Paznicul se apropie de saci.Se uita inauntru.Incepu sa rada incet.Lotzi si Tibi aveau 2 cai frumosi,cei drept,facuti bucati si din metal,2 cai frumosi pe care urmau sa ii asambleze si sa ii foloseasca la batut potcoave pentru animalele lor mult iubite.

Un comentariu:

  1. :)) Foarte tare:)). Haur, gard bun de furat, eroi, super faina povestea:)). Nu stiu de ce dar nu mi-e greu sa mi-i imaginez intr-o astfel de postura :)).

    RăspundețiȘtergere