vineri, 11 septembrie 2009

Acum opt ani



Acum opt ani stateam cu totii si urmaream la televizor,in direct,caderea Turnurilor Gemene.
Intreaga omenire a fost martora acestui eveniment neasteptat,care a schimbat pentru totdeauna lumea in care traim.
Pe 11 septembrie 2001 America a fost pusa in genunchi,cu mainile legate la spate.Inmarmuriti am fost cu totii,dar mai ales presedintele de atunci al Statelor Unite si mareata sa natiune libera.
Acum opt ani sistemul american de securitate s-a dovedit ineficient si practic inexistent.
Teroristii pusesera stapanire pe mai multe aeronave.Patru la numar.Doar doua dintre ele si-au atins cu succes tintele,si anume,cele doua turnuri,simboluri ale maretiei industriei,cooperativei si infrastructurii americane.
Cladirile erau si atractii turistice,nu putini fiind turistii care si-au pierdut viata sau au fost raniti atunci.Rudele inca isi mai plang victimele si asteapta ca responsabilii sa fie pedepsiti.Adevaratii autori se afla printre noi.In acea zi America practic a fost umilita.Acest lucru nu se poate uita atat de usor.De aceea presedintele avea sa porneasca un razboi al carui rost nu il vad si nu l-am vazut.Te poti razbuna si in alte feluri decat sa trimiti si alti oameni ai natiunii tale la moarte sigura.Il poti haitui si vana pe responsabil,dar nu inseamna ca intreaga sa natiune e responsabila. In cazul meu,odata cu turnurile a cazut si viziunea mea despre aceasta tara.Steagul lor pierduse o stea.Chiar doua.Iar visul american se destramase pentru totdeauna.

Sa fi fost totul o conspiratie?

Un comentariu:

  1. Au pierdut o stea, dar au castigat muuuuult petrol. Si multa putere! Si nu poporul american, ci un grup restrans de gushteri.
    Cauta Farenheit 9 11! Sunt lucruri de invatat de-acolo...

    RăspundețiȘtergere